Share

Sørk-rapport fra Distanse-NM 2011 -Froland: Nora Røed først i mål, men ble felt av liten stein som hadde kilt seg
fast under skoen.  Sørkedalen rideklubb gratulerer med fantastisk ritt, til tross for kjedelig avslutning. Vi er veldig stolte av dere!

Nora Røed i sluttspurt i NM distanse Froland

LES DEN SPENNENDE REPORTASJEN FRA SØRKEDALENS ENESTE DISTANSERYTTER!

Nora Røed startet med PA Shah Najah på sin første 60 km i frifart under Distanse-NM i Froland i helgen. Junior NM ble avholdt i 80 km., og vinner og Norgesmester ble rutinerte Ellen A. Gutubakken/El Assuan. Senior NM 120 km. gikk ut p.g.a. flere strøkne hester.
Derfor var det en meget merittert startliste i 60 km., b.l.a. de 3 landslagsrytterene Ellen Suhr, Olaug Carstensen og Tonje Danielson.

Det ble et veldig spennende ritt i strålende sol, enkelte veldig gjørmete partier p.g.a. "flommen" fredag, men ellers flotte løyper med mye grusveier og endel asfalt (mulighet for å ri i kanten store deler).
Start, mål og stevneplass på Frivoll travbane åpnet for muligheter for en lang sluttspurt hvor hestene kunne måle krefter mot mål!

Det gikk ganske radig første etappe som var på 40 km, Tonje hadde med en ny hest og valgte å legge seg bak tetgruppen ganske tidlig. Gruppen kjørte bra på, og holdt nesten samlet inn til vet. sjekk og pause på travbanen etter 40 km.

Nora i NM disanse

Nora og Najah hadde ligget i tet store deler av etappen, og ekvipasjen hadde også sett veldig energisk og fin ut ved grooming-punkter i løypa.

En hest ble eliminert i vet. sjekken, de resterende i gruppa gikk ut nesten samtidig til sluttetappen på 20 km. (raskt ned i puls på alle hestene). Så det var duket for et saftig sluttoppgjør, med høy snittfart på siste etappe og maksfart på "spurtgruppen" de siste hundre meterene på travbanen.

Olaug Carstensen/Sindya db Gazlan hadde mistet en sko i skogen, fått erstattet av sin mann, hovslager og proffgroomer i løypa -men valgte å slippe teten.

Det var stor spenning i målområdet når ekvipasjene var ventet inn til sluttoppgjøret.

Inn på travbanen kom de, Nora på PA Shah Najah, Ellen Suhr på Shamrac og Mette Eltervåg på Miin Magellan. Shamrac går for å være en lynrask spurter, med mange internasjonale ritt og topp-plasseringer...

Det ble Nora og Ellen som gikk i spurt. 200 meter side om side i vill fart.

Og Sørk-ekvipasjen trakk det lengste strået, et hestehode foran! Helt vanvittig moro!

Nora i finale

De vant spurten!

Men så kom nedturen, topp karakter på alle sjekkpunkter i vet. kontroll, men litt ujevn i trav under mønstring. Eliminert, og rett ned i kjellern! Tøft for en 11-åring å svelge der å da. Han hadde fungert supert hele rittet,og faktisk også holdt teten uanstrengt hele veien. A på alle vet. sjekkpunkter og puls under 60 på få minutter. Men sånn var det, han var ikke rein der og da.

Litt senere "jekket" vi ut en stein med diameter på 3 cm. som hadde kilt seg fast under sko/hov. Utrolig surt, ihvertfall en medvirkende årsak -og dyrkjøpt erfaring. Neste ritt går med såler på alle 4 bein!

Rittet ble vunnet av Ellen Suhr/Shamrac med en snitthastighet 16,4. Som ga masse trøstende og varmende ord til Nora etter rittet.

Da er det jo ganske greit å komme over likevel!

 

Red. anm. Sørkedalen rideklubb gratulerer med fantastisk ritt, til tross for kjedelig avslutning. Vi er veldig stolte av dere!

Ekstra informasjon