Share

Vi har fått en hilsen fra SØRK-medlem Kaja Tharaldsen Olsen, som har reist til England for å jobbe med hest! Inntil i høst har Kaja holdt til hos Camilla Kalseth på Nordre Ringerike gård i Sørkedalen med hesten sin Lord Falcor. Takk for reisebrevet, Kaja! Vi håper du storkoser deg og lærer masse under oppholdet!

Her kommer et lite reisebrev fra meg. Jeg heter Kaja Olsen er 19 år og rir hesten Solhøj`s Lord Falcor en 10 år gammel vallak. I oktober i fjor bestemte jeg meg for å flytte til England sammen med Lord, dette gjorde jeg for å ta et fri år mellom videregående og videre studier. Vi flyttet til gården Pink Green Farm som ligger i Beoley, Worcestershire. En kort kjøretur fra Birmingham. Gården eies av familien Eilberg. Vi trener fast tre ganger i uke for enten Mike eller Ferdi Eilberg, ellers får jeg også mye hjelp ved siden av de faste treningene. Dette er trenere med mye kompetanse og erfaring som har uendelig mye kunnskap å dele. Begge har deltatt i både EM og VM og vært med på å ta medaljer for det Britiske laget. I tillegg har Ferdi vært trener for det britiske feltritt laget og vært med til tre OL som trener.

På de få månedene jeg har vært her har jeg lært utrolig mye. Vi har hatt stor framgang og begynner å få ting på plass. Videre er planen at vi skal begynne å starte stevner, noe som blir veldig spennende.

U tenom treninger jobber jeg på gården. Hver uke jobber jeg 5 ½ dag. Arbeidsdagen begynner 06.20 og varer til 20.00 de lengste dagene. Jobben min går ut på å fôre hestene, møkke, sale opp og annet stallarbeid. På gården er det for øyeblikket rundt 20 hester. Hestene består av alt fra føll som ble født i fjor, unghester som skal temmes og ris inn, til godt skolerte Grand Prix hester. Det er kjempe spennende å få være en dele av en hverdag med så mye variasjon og forskjellige hester. Jeg bor på selve gården, her har jeg et lite soverom. Bad, kjøkken og stue deler jeg sammen med to andre som også jobber her. De to andre er en gutt fra Israel og en fra Frankrike. Det å være så mange ulike nasjoner under ett tak er kjempe spennende og interessant.

Valget om å reise til utlandet for å jobbe med hest angrer jeg ikke på. Den stunden jeg har vært her har fått meg inn på tanken om at hest er noe jeg kunne tenke meg å jobbe med på full tid.

Hilsen Kaja og Lord

Ekstra informasjon