Share

Serien om dressurjentene i Sørkedalen fortsetter..

Heldigvis stopper ikke historien om dressurjentene i Sørkedalen kun etter 3 artikler! Her møter vi Nina Rief, som til daglig er stallmester på Ringerike gård i Sørkedalen, og hennes flotte Fjordhingst Perakrossen!

 

- Hvem er Nina?

Min mor jobbet på rideskolen i Tromsø da jeg ble født så jeg har vel "alltid" holdt på med hest. Som juniorrytter red jeg aktivt sprang med en ponni jeg hadde på helfor, men da jeg gikk over til young rider hadde jeg et par år fri fra hest før jeg begynte som dressurrytter. Mens jeg tok utdannelsen min i england (bachelor i trening av sportshester) jobbet jeg ved siden av studiene for rytteren Richard Davison som b.la har deltatt i OL innen dressur. Der ble jeg virkelig bitt av basillen og har fulgt opp aktivt med dressur etter at jeg kom hjem til norge.

- Hvem er Perakrossen?

Perakrossen er en 7år gammel fjordinghingst som jeg kjøpte sammen med familien på hingsteutstillingen på Eid i mai 2010. Han hadde nesten ikke vært ridd på siden han var inne til 4års testen så han har jeg vært nødt til å ri som en unghest som ikke kan så mye.Utviklingen hans har vært fantastisk så vi er nå kvalifisert til å delta på Grenmesterskapet i dressur under NM for fjordhest siste uken i juli. Dette gleder vi oss veldig til! Perakrossen er en veldig snill hingst men det blir alikevel spennende å se hvordan han reagerer på et så stort stevne som varer i en uke.

Vi rir til daglig for Rita Nilsen-Moe i sprang og dressur men innslag av Simon Åhlstad de gangene han er i norge. Dette samarbeidet har fungert utmerket og hesten virker veldig fornøyd med hvordan treningen er lagt opp. Per som han kalles på stallen er også en super kjørehest så gjennom vinteren har vi variert bakkearbeidet med kjøreturer med sleden vår. Jeg mener at det er viktig at dressurhester også får variasjon i arbeidet sitt, både for å bygge opp de forskjellige muskelgruppene men også for hesten sin mentale trening.

- Har du et godt tips til ryttere som ønsker å begynne med dressur om hvordan man kommer i gang med dressurridning?

Det aller viktigste for de som ønsker å prøve seg som dressurytter er å finne en trener som man stoler på. En dyktig trener skal kunne se hva du som rytter trenger hjelp til og samtidig forklare dette til deg på en måte som du forstår! Da blir treningen morsom og det er jo derfor vi driver med hest; det skal være gøy!!

Ekstra informasjon