Share

Grønt Kort er et bevis på at du har kunnskap og er i stand til å starte i konkurranser uten bare klubbmesterskap. For å ta Grønt Kort, må du gå på kurs og du må skaffe deg boka som Norges Rytterforbund har utarbeidet, Veien til Grønt Kort heter den. Den kjøper du på internett: www.idrettsbutikken.no

Kurset går ut på 5 timers leksjon i KR1, altså konkurransereglementet for ryttersporten. Det er ganske mange regler som gjelder når du er på konkurransebanen og du må kjenne til disse når du deltar på stevne. I tillegg er det en sikkerhetsdel som heter Trygg med hest - et 5 timers kurs med praktiske øvelser og en del spørsmål. Så må du ta Rideknappen grad V. Da skal du vise at du kan ri et LC program, hoppe et lite hinder og vise at du behersker 3 punkt sits som du rir i oppoverbakke. Du skal kunne mønstre en hest og kunne enkel anatomi ved å vise de viktigste kroppsdelene ved navn.

Vi holder jevnlig kurs i Grønt Kort i Sørkedalen i samarbeid med dommer Håkon Danielsen. Teorikurset i KR har vi i Handelskammerets kurslokaler i Indekshuset på Solli Plass, sikkerhetskurset har vi på Brenna og der tilbyr vi også rideknappen. Har du ridd et godkjent LC program før, ta med dommerprotokollen for da trenger du ikke ri LC-programmet under rideknappen. Hest og ponni kan leies for kr.200. Kurset koster kr. 400 for medlemmer og kr. 500 for ikke-medlemmer. Barn under 12 år skal ha med foreldre (gratis for foreldre). Rideknappen for ikke-medlemmer koster kr 200.

Det Grønne Kortet starter med boka der hvert kurs skal signeres i permen. Når alle tre prøvene er signert for, gir du beskjed til din klubb som sier i fra til NRYF om at du kan få din lisens. Rytterlisensen betaler du til forbundet og du vil få et lisensnummer som fremkommer på alle stevner du deltar på.

Velkommen til Grønt Kort kurs hos oss! Bestill boka i god tid før kurset starter!

Ekstra informasjon