Share

Det er mange som lurer på om og i så fall hvordan det er lov å trene nå i denne perioden hvor det er satt i verk strenge tiltak som skal hindre koronasmitte i samfunnet. Klubben har mottatt følgende informasjon fra NRYF:

NRYF har ingen myndighet utover å si at konkurranser, samlinger og organisert treninger er forbudt. Det som er viktig å tenke på i disse perioder er hva som er lov. Det er lov til å utøve egentrening, og vi oppfordrer alle til å finne gode løsninger på hvordan man organiserer denne egentreningen, samtidig som man overholde smittelovgivningen og forbudet mot organisert idrett.

Vi verken kan eller ønsker å sette svært konkrete regler for hva som gjelder akkurat for hestesporten. Dette er både fordi det er vanskelig å definere et rideanlegg/ridehall/ridebane da forskjellene er store, og fordi vi selvfølgelig ikke ønsker å ende opp med strengere regler slik vi ser i en rekke andre europeiske land.

Vi har laget en egen samleside som heter KORONAVIRUS på www.rytter.no med mye nyttig informasjon for både ryttere, klubber og private aktører i hestesporten.

Oppsummert håper vi at alle kan ta hensyn til hverandre, følge myndighetenes bestemmelser og organiserer egentreningen sin godt slik at både hestevelferd og sikkerheten ivaretas.

 

I tråd med dette, opprettholder SØRK en stans i all klubborganisert idrettsaktivitet. Utover dette, oppfordrer vi medlemmene våre, stalleiere og andre til å sørge for at eventuell egentrening foregår innenfor de lover og retningslinjer som er gitt. Finn gode løsninger for hver enkelt stall som ivaretar både smittevern og hestevelferd. Husk spesielt

  • God hånd- og hostehygiene
  • Hold avstand (minst 1 meter i "passere hverandre i butikken" liknende situasjoner, 2 meter hvis man oppholder seg sammen utover dette)
  • Maks 5 personer kan oppholde seg sammen av gangen

 

Oppdaterte regler og anbefalinger fra myndighetene finner man til enhver tid på https://helsenorge.no/koronavirus

 

Det er sikkert mange som fremdeles har ubesvarte spørsmål. Ta gjerne kontakt med klubben på epost@sork.no, så skal vi prøve å svare så godt vi kan.

 

Ta godt vare på hverandre, og husk at det alltid er lov å ringe en venn!

 

 

Ekstra informasjon