Share

Fra tidligere formann i klubben, Trond Kaarem:

Sørkedalen rideklubb sine sprangryttere med julehilsen fra Nederland

   

Foto: Fra julebordet de norske rytterne hadde i Nederland: Rebecca Kaarem, Cathrine Tonna og Maria Jørgensen.

Sørkedalen har et godt team på plass i Nederland! Det var 4 jenter, hvorav Aurora W Hansen reise hjem og avsluttet sin karriere med å bli innendørs Norgesmester for Seniorene i Sprang. Hesten ble solgt og Aurora satser nå 100 % på studiene. De som er igjen, er Marie Jørgensen, Chatrine Tonna og Rebecca Kaarem.

Maria Jørgensen jobber med Morten Djupvik, og rir på heltid. Chatrine Tonna rir også på heltid, og har flere oppdragsgivere, mens Rebecca Kaarem er amatøren som går siste semesteret på Universitet i Eindhoven, har nå noen måneder igjen av 5 års studie som Sivilingeniør.

Det betyr at skulle det være noen som ønsker å satse på ridning på fulltid eller ved siden av studier, så er det kompetanse i klubben. Eksport av hest er det nest største eksportartikkelen til Nederland, så det noe de kan. Det er stevner stort sett hele tiden og maks 2 timer unna.

Vi var nede å så på Rebecca og Chatrine på Chistmas Show i Kronberg. Det var over 150 ekvipasjer i hver klasse fra 30-45 nasjoner i hver klasse, hvor 75% av disse er profesjonelle ryttere, så man kan trygt si at konkurransen er knallhard. Det ser man når det er 3 kombinasjon i 1 meter-klassene. Og det må nok til for å kunne skille klinten og hveten.

Rebeccas beste plasseringen under showet var å bli nr. 21 av 154 i 1m30 i De Peelbergen Christmas Show, hvor det var 64 dobbel nuller og 40 som hadde 4 feil, hvor de 30 beste fikk ri finalen dagen etter. Så til å være amatør, så er det meget bra. Til sammenligning så er de norske banene mye mindre teknisk vanskelige, og at man gjerne sier at det er 10 cm forskjell.

Også Maria og Cathrine lever gode resultater og vil være synlige i norsk riding fremover.

Vi takker for oppdateringen fra Nederland, gratulerer med et strålende 2018, og ønsker god jul og godt nytt år til SØRK avdeling Nederland! Vi gleder oss til å følge dere i 2019!

Ekstra informasjon