KRISTIN TØRMOEN

39 år, holdt på med hest stort sett hele livet. Red mest feltritt selv da jeg satset og var på landslaget og har ridd internasjonalt CCI ** . Nå blir det mest trening. Har 3 hester som holder meg i gang og et par ekstra ?

Jeg har gjennom årene trent og blitt inspirert av blant annet Eddie Bull, Amund Eide, Johan Lundin, Piia Pantsu, Ulf Storemark, John Ledingham, Eva Karin Oscarsson, Anne Persson osv.

Kom til at jeg liker enda bedre å hjelpe ryttere på stevner enn å starte selv, derfor har det blitt mer og mer av det. Jeg har 20-25 ryttere jeg trener hver uke, på alle nivåer fra tur til landslag.

Jeg har jobbet 11 år på Østern Brug som sprangtrener for Bærum Rideklubb, og er nå engasjert som trener ved Blixland Ridesenter i Tomter i tillegg til Ringerike Stall i Sørkedalen hvor jeg er to ganger pr uke

Trenerutdannelse: trener 1 og Trener 2 Norges Rytterforbund 2013, Topptrener 1 fra Norges idrettshøyskole 2018, samt at jeg nå utdanner meg videre til Topptrener 2 ved NTNU i Trondheim.

Målsetting- Jeg har et ønske om å være med på å skape gode lærerike opplevelser for både hest og rytter. Alle har sin vei å gå, og mitt ønske er å kunne bidra til å gjøre den veien så bra som mulig for hver enkelt. Mange av svarene har rytterne selv, min oppgave handler mye om å hjelpe rytterne å finne frem til hva som funker for dem gjennom refleksjon og veiledning. Målet er å komme frem til gode arbeidsoppgaver sammen, som bidrar til å holde fokus og gi kvalitet i den daglige treningen og i konkurransesammenheng.

Samarbeid er et viktig nøkkelord for min filosofi, mellom rytter og hest og rytter og trener. Balanse, kommunikasjon og hestevelferd.

Utdannelsesskalaen (takt, avspenthet, kontakt, retthet, impuls og samling) er et godt utgangspunkt og verktøy for trening. I det ligger det mye løsgjørende arbeid, og at man begynner i riktig ende slik at forutsetningene ligger til rette for at hestene skal kunne prestere og ha det best mulig.

Sits er viktig for at hesten skal kunne få rett signaler til rett tid. I dette ligger likesidighet, posisjon, timing og mykhet. Samarbeid med Rytter i Balanse har her vært og er en viktig del av denne utviklingen av ryttere og meg som trener. Økt kunnskap om oss selv og hestene våre gir bedre forutsetninger for videre utvikling, gladere hester og enda mer rideglede for oss ?

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email