Agria Dyreforsikring og Norges Rytterforbund utlyste tidligere i år midler for bygging av naturbane. Tiltaket er en del av et samarbeid mellom Agria og NRYF for å bedre hestevelferd og begrense skader gjennom trening ute i naturen og på variert underlag. 

Sørkedalen rideklubb søkte om tilskudd til bygging av naturbane i dalen, og fikk tildelt 40.000 kroner!

Det er planlagt en bane som gir muligheter for ulike øvelser i alle gangarter, samt en rundløype hvor man møter forskjellige elementer. Banen skal kunne ris i skritt med leier, noe som legger til rette også for de yngste rytterne, samt funksjonshemmede.

Vi ønsker med denne banen å legge til rette for at ALLE ryttere skal kunne komme seg ut i naturen, samt å gi de øvede rytterne bedre treningsforhold gjennom en naturbane. Vi ser at mange bruker turridning som fri og rekreasjon, men vi ønsker at våre ryttere skal begynne å bruke naturen som er treningsarena. På den måten vil hester og ryttere komme seg mer ut, noe som kan føre til mindre skader og mer holdbare hester.

Banen vil også være tilgjengelig for rideskolen på Stubberud. Rideskolehester har en høy arbeidsbelastning, og variert trening i frisk luft er viktig også for dem. Friske og glade skolehester er viktig for hestevelferden, og videre også for rekrutteringen til sporten.

Vi er glade og takknemlige for at vi nå får støtte til å bygge en naturbane åpen for alle dalens ryttere. Pengene vil være et godt tilskudd til innleie av gravemaskin og innkjøp av grusmasse og materiealer. Vi gleder oss til å komme i gang!

Categories: Klubbnytt

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *