Cassandre Bach Gansmo og fjordhingsten Flemming startet Fjordhest-NM – og de tok en super sølvmedalje!

Cassandre og Flemming med rosett – i tillegg fikk de med sølvmedalje hjem! (Foto: Ingvild Sveen)

Gratulerer!

Her kommer stevnerapport:

Årets NM for fjordhest er over, og Flemming har igjen vist at han er en stjerne. NM fjordhest har drøssevis av åpne klasser og sammendrag, men for den gjeveste tittelen- Norgesmester-  kreves det dressur, sprang og kjøring. 

At vi i det hele tatt kom til start i år, var ingen selvfølge på grunn av endrede kvalifikasjonskrav, kombinert med at 2 av 3 kjørestevner ble avlyst. Fredag kveld fikk jeg klarsignal fra TK- vi fikk ri NM! 

Mandagen gikk til å pakke og frakte hest og vogn. Vet.sjekk gikk fint for vår del, og vi fikk med oss skryt på veien for veloppdragen hingst.

På tirsdag var vi klare for første delkonkurranse, LA:2. Flemming var spent i travprogrammet, ingenting er som arbeidstrav på en låst rygg! Vi åpnet likevel sterkt med en 5.plass i LA (64,8 – 68,8 – 68,1, totalt 67,2)  som ga oss en foreløpig 2.plass i sammendraget etter tirsdagen. 

Jeg hadde meldt grenmesterskapet i dressur, og skulle da ha ridd finalen i MC på onsdag, men ettersom det var meldt heftig med regn natt til torsdag, valgte jeg å spare herr Hest, for maraton i gjørme er slitsomme saker,  Flemming fikk en fridag onsdag, mens jeg gikk maratonhinder. Skrittelleren endte på 30 000 onsdag. Avbrekkene fra hindergåing, brukes til å leie hest. Gode sko er gull verdt!

Cassandre og Flemming vet hvordan man kjører maraton! (Foto: Ingvild Sveen)

Der verste regnet uteble, og Flemming jobbet godt i maratonen. Han var rimelig sur i bakbeina i hinder 4 og 5, men ga det han hadde. Alt gikk etter planen og vi hadde god flyt hele veien. En klar forbedring fra sist NM, da vi kjørte feil og ble eliminerte.

Det var veldig jevne tider i alle hindrene og vi endte midt på resultatlista. Likevel rykket vi da opp i delt ledelse i sammendraget.

Fredag ble igjen brukt til å leie, leie og leie. Her var det støle muskler som skulle løses opp. 

Lørdag var finaledagen og ettersom jeg ledet fikk jeg ri sist. Dette var mitt 15. NM, og likevel koblet hjernen ut da jeg hørte at mine to tetteste konkurrenter begge fikk tidsfeil. Kjerringer med overtenning har Flemming lite sans for, så han lukket ørene for alt maset fra piloten og valgte å legge inn en time-out foran hinder 3… Enda mer kaos hodet til piloten, ett stopp fra full eliminering, tidsfeil som renner på når man får stopp, gullet som røk…ja. Vi fullførte resten av banen som omhoppning, og red i mål med ett stopp- uten tidsfeil.

Vi klarte akkurat å redde sølvet, og jeg er veldig fornøyd med Flemming. 

Vi gleder meg allerede til neste års NM og EM!

(Og det gjør alle vi i SØRK også!)0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *