GRØNT KORT KURS I SØRKEDALEN

Årets siste Grønt Kort kurs holdt vi i midten av september for blant annet ORSK-ryttere, noen langt borte fra og ivrige Sork-rekrutter. Vi hadde som vanlig vår eminente Dommer Danielsen, en skikkelig gentleman i sporten som på en vennlig og litt streng måte formidler det skumle KR1, konkurransereglementet. Det var veldig ivrige deltagere, deltagere med litt erfaring fra stevner (klubb) er flott å ha med fordi da blir det litt spørsmål og god dialog. Aldersmessig er det også artig at en på 9 og en på 40 sitter sammen på skolebenken, Fanny har fått fôrponni på 14 år, en tidligere rideskolehest med egne meninger, Sork-medlem Heidi har fått en diger hest i 40 års gave til seg selv, begge elevene markerte seg med særdeles intelligente og reflekterte spørsmål.

Erfarne Jan Wallin fra ORSK – Jan har høyeste dommerkompetanse som Danielsen – tok seg av rideprøven. Jan skulle også teste hvor mye rytterne egentlig gjorde av sikkerhetsvurderinger rundt hesten fra bakken.  Jan er av den gamle skolen og med falkeblikk så han en rekke småting som må være på plass for at skal fremtså som en seriøs hesteperson. Det vil dermed bli innført en helt elementær sære sjekkpunktliste under neste Sikkerhetskurs som innledning til kurset for at man skal kunne vise at man tar hest på alvor.

Fanny på 9 viste størst innsikt i farer som kan oppstå med hest. En av våre nye medlemmer, Heidi Cathrine Karal viste størst innlevelse i alvoret på stevner. Heidi ankom rideprøven med hest, ridende fra Tangen i fullt stevneantrekk. Heidi ville kjenne på kroppen hva et stevne egentlig innebærer av forberedelser. Det var en veldig god idè og vi synes hun fortjener litt ros for det.

Hun fikk tid til å stryke stevneskjorte, frakte høy til hesten til stevneplassen, hadde egen bøtte med til hestens vann, varme opp, hesten hennes fikk hilse på en gammel hestevenn fra Tangen som ble aldeles tullerusk da den kjente igjen den digre dansken på ridebanen. Heidis metode var å skaffe seg erfaring, og det er det eneste som nytter. Så kom dere ut av den lille boblen og ta Grønt Kort kurs til våren.

Ingvild er fôrrytter for Alexandra som er 26 år.  Heidi Cathrine Karal med sin danske Gentlemann

Jan Wallin er nøye på tøyleføring også fra bakken!


Share on facebook
Facebook
Share on email
Email